Tron på änglar

Tron på änglar är mycket mer utbredd än vad många inser. Oavsett om du har en tro baserad på religion eller inte finner många både tröst och inspiration från änglar. Själva ordet ängel härstammar från det grekiska ordet ángelos samt det latinska ordet angelus och betyder budbäre. I Bibeln har änglar olika uppdrag och fungerar som budbärare, rådgivare, väktare, krigare och domare men många tror även att de fungerar som skyddsänglar. Dessa himmelska budbärare förekommer inte enbart i Bibeln utan även i Koranen och då framförallt ärkeänglarna Gabriel, Mikael, Rafael och Azrael.

Har änglar vingar?

Det är osäkert om änglar har vingar eller inte. I religiösa skrifter har de mestadels skildrats utan vingar och det saknas dessutom beskrivningar av hur de var klädda. Änglar beskrivs däremot att ha varit människolika och de som fått besök av änglar har inte alltid förstått att de var en ängel som de mött. Men tron på änglar och skyddsänglar har fått stor spridning både inom frireligiösa kyrkor och New Age-rörelsen och dessa ängar har alltid vingar.

Änglar som dekoration

Det är populärt att dekorera våra hem med änglar. Det kan handlar om små statyetter, tavlor eller inramade posters. Troende kommer kanske att välja mer traditionell konst medan andra föredrar en mer modern tolkning av änglar. När du letar efter posters att dekorera din bostad med är Gallerix online ett bra ställe att börja leta på. Här kan du söka i deras stora utbud av snygga moderna posters som kommer att ge en personlig touch och höja känslan i ditt hem. Med vackra posters kan du ge din bostad en stilfull design till ett riktigt bra pris. Det finns snygga posters med olika motiv som passar alla inredningsstilar och smaker. Du kan söka bland teman såsom Modern Design samt New Scandinavian Design eller inom olika kategorier såsom natur, botaniskt, grafiskt, mode, barntavlor eller fotokonst. Som kund hos Gallerix får du alltid snabb leverans och fraktfritt över 295 kronor.

Finns änglar?

En fråga som inte kan besvaras är om det finns änglar. För många människor är änglar en levande verklighet. Vi har alla säkert hört talas om människor som har haft änglavakt. Detta uttryck används när någon räddats på ett mirakulöst sätt från exempelvis ett högt fall eller en olycka. Dagligdags kallar vi någon som ger en stor hjälp ”en ängel” eller när någon visar stort tålamod att personen har en ”ängels tålamod”. Ibland sägs att en ”ängel gått genom rummet” eftersom det helt plötsligt blev alldeles tyst.

Sverige hade en alldeles egen specialist på änglar under 1700-talet. Den kristna andeskådaren Emmanuel Swedenborg sade sig att (vid fullt medvetande) ha sett änglar. Han menade att en ängel var ”en himmel i miniatyr” och att änglarna till sin gestalt var mänskliga men saknade materiell substans. Om änglar finns eller inte är upp till var och en att avgöra själv, men visst ger tanken att vi har en skyddsängel en fin och trygg känsla.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

MagTone