Använd religiös konst i inredningen

Oavsett om du är religiös eller inte kan olika typer av religiös konst vara något vi har i vårt hem. Är du kreativt lagd och tycker om att skapa din egen konst kan du använda den i din inredning om du vill. Men hur gör man för att inreda med religiös konst egentligen? I det här inlägget kommer du att få några tips på hur du kan inkludera din egen eller köpt konst i din inredning.

Bra ramar

Om du har fastnat för ett religiöst konstverk kan du med lite research hitta en kopia att köpa hem i form av en poster eller dylikt. Men för att postern ska sitta på plats behöver du ha en bra ram. En bra ram är också viktig att ha om du har målat ett konstverk på egen hand eller tagit ett fotografi med en religiös tolkning som du känner att du vill rama in och låta stå på display någonstans i ditt hem.

Det finns flera saker du behöver tänka på inför köpet av en ram till din konst. För det första ska du alltid utgå från konstverkets storlek och välja en ram därefter. Säg att konstverket är 60×80. Då ska även ramen vara 60×80. Något annat som kan göra det där lilla extra för konstverket är vilken färg ramen har. Det finns många olika färger att välja bland, till exempel silver, guld, svart och vit. En del väljer att ha en ram som går i samklang med själva konstverket. Det är till exempel vanligt att man väljer en svart ram om konstverket går i svart och vitt. Men en del väljer en ram i en helt annan färg som gör att konstverket kommer i fokus ännu bättre. Ifall du är osäker kan det vara bra att köpa hem flera ramar i olika färger för att på så sätt komma fram till vilken ram som gör ditt konstverk mest rättvisa. Sista valmöjligheten du har när det kommer till ramar är material. Ramar tillverkas av ett flertal olika material. Till exempel metall, trä och plast. Du kan köpa ramar i butiker som säljer inredning. Ett bra exempel på det är Bga.se vilket är en inredningsbutik som finns online. De har bland annat posters och ramar i sitt utbud.

När du har valt ut en bra ram till ditt konstverk är det fritt fram att inreda. Det är vanligt att man sätter upp konstverket på någon av hemmets väggar. Men det går också bra att låta verket stå lutat mot ett fönster eller en vägg för att på så sätt låta det vara en del av inredningen.

Övrig konst

Hittills har vi bara berättat om hur du kan inkludera religiös bildkonst i din inredning. Men du kan givetvis också ha annan typ av konst i din inredning. Om du till exempel tycker om att skapa dina egna figurer i form av änglar eller andra figurer vi kan hitta i olika religioner kan det vara riktigt snyggt att låta dina figurer vara en del av inredningen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

MagTone