Inred med bilder inspirerade av religion

Vare sig du är religiös eller inte har du säkert förundrats över vacker konst inspirerad av tro och andlighet många gånger i livet. Det kan ha varit under ett besök på en antik utgrävning där gamla tempel och gudastatyer bländat med sin skönhet eller ett museum i Florens med renässanskonst. Kanske du har varit i en japansk helgedom eller rest genom Mellanöstern – eller rentav drömmer om att få göra det en vacker dag?

Lyft ditt humör och ditt hem på en och samma gång genom att sätta upp bilder på religiös konst och arkitektur som du antingen tagit själv eller köpt hem. Du hittar massor med vackra motiv och ramar hos https://dearsam.se/ såväl som idéer från kunder som visar hur de inrett sina hem. Detaljer, stora panoramor eller svartvita alster i passepartout – det finns många sätt att göra inredningen på.

Konst med mening

Definitionen av religiös konst är tavlor, arkitektur och musik som på ett eller annat vis inspirerats av religion. Det kan till exempel handla om ett beställningsverk som Leonardo da Vincis Nattvarden som skulle pryda en klostermatsal eller en hymn som hyllar gudar och helgon och som ska sjungas under en mässa. Ibland är det konstnären själv som uttrycker sina religiösa känslor genom konsten och ibland är det på uppdrag från en kyrka eller ett religiöst samfund. Genom tiderna har den religiösa konsten genomgått många förändringar och den har dessutom använts som propaganda eller vapen mot fysiska eller spirituella fiender. I den här typen av konst fullkomligen kryllar det av symbolik och det syns till exempel i ortodoxa ikoner där varje helgon avbildas med gester, kläder och föremål som avslöjar vem han eller hon är.

Ett spännande hem med religiösa bilder

Du kan gå till väga på olika sätt när du ska inreda med religiös konst. Vill du gå ”all out” kan du till exempel inreda ett husaltare med inramade bilder på andliga figurer och platser och ställa fram ljus och rökelse. Det här återfinns inom många traditioner, exempelvis den antika romerska, den hinduiska och olika kristna grenar.

Ett annat, mindre sakralt alternativ är att helt enkelt lyfta detaljer från religiösa konstverk som du tycker om. Foton på den lilja som ärkeängeln Gabriel håller i handen eller den lilla musen som sitter vid elefantguden Ganeshas fot är spännande motiv från religionen som är vackra detaljer även utan sin religiösa kontext.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

MagTone