Religiös musik

 

Musik har varit viktigt för människor i alla tider. Historier och viss dokumentation finns över vissa musikaliska verk genom tiderna. Musik har alltid ingått i olika ritualer och inom religioner. I Egypten utvecklades musik till Isis kult i dess tempel. Musik påverkar ditt humör och beteende, du kan beskriva musik med färger och försätta dig i trans. Idag används musik i kyrkan vid högtider, speciellt musik till speciella högtider. Tonsättarna har alltid varit duktig på att ta fram känslor i musiken som försätter människor i olika känslomässiga tillstånd. Man har sett att det ockulta och musiken hänger ihop som ler och långhalm.

Tonåringar eller mörka skuggor i skymningen?

 

För den oroliga föräldern som spanar på sin tonåring som lyssnar på Black Mass-musik. Det är med andra ord Ritual Black Metal. Tung musik som kännetecknas av det ockulta och mystiska i det mörka. Det mynnar ofta ut i något typ av ritual till musiken, en slags gudstjänst där A crowd level view of hands raised from the spectating crowd interspersed by colorful spotlights and a smokey atmosphereman hyllar den svarta magin. Det mörka och mystiska kopplar samman de som närvarar i en gemenskap över svart magi. Man kan fråga sig om ockultism hör hemma i det moderna samhälle vi lever i. Hör den hemma inom tron eller kan man hitta någon koppling till vetenskap? Black Mass handlar ofta om magi, vampyrer och häxor. Texterna är ofta tunga och handlar om besatthet, blod, våld, mord, våldtäkter, ja listan kan göras lång. De har alla ett gemensamt att de är avskyvärda texter som leder till ett destruktivt beteende. I vissa gäng praktiserar man rollspel där någon antar en demonisk varelse eller annan ockult figur och ett våldsamt rollspel utspelar sig.

En av de främsta inom Black Mass

Heathen Harnow är en pseudonym för en sångare från Skandinavien som satt musik och text till berättelser om troll och tomtar, berättelser och hedniska ceremonier. Han älskar att beskriva sin danser med skogsväsen i skydd av mörkret på natten. Heathen tror på ödet och att allt som sker har en betydelse, även om det dåliga saker som händer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

MagTone