Religiös musik eller konst?

 

Var kommer Arosian Black Mass ifrån?

Arosian Black Mass är en typ av ritual som tros härstamma från den latinska, traditionella mässan och firades av katolsk-romerska kyrkan. Då det finns få skrifter eller dokumentationer över den så är ritualerna något oklara hur de kommit till, det påstås dock att det firades under häxsabbaten. Det var under medeltiden som Black Mass gjorde sig känd. En del källor påvisar att det var svarta mässor och att det funnits väldigt skrämmande manualer för häxjägare. Det har spekulerats i om det enbart var skrämselpropaganda för att skrämma iväg fienderna. Trots det så finns det de som påstår att det faktiskt praktiserade mässorna under hemska förhållanden.

Hur förklarar man vad Black Mass är?

De som utövar Black Mass förklarar den som en kombination mellan hednisk gudom av kristna och djävulen. En del av deras ritualer är parodier av de kristnas ritualer. De har ofta ceremonier som anses vara magiska, de är gjorda som parodi på den katolska kyrkans ritualer för att häda Gud och dyrka djävulen. Det är en tro på det satanistiska och svarta och mycket är hämtat från trolldom och magi. De finns ledande människor inom trolldom som påstår att Black Mass är ett påfund av tidningar och press och att det aldrig någonsin förekommit.

close up of Man with studded wristband making rock symbol. Studio photo with Dramatic lighting, slight vignette for effect.

Heavy metal eller ockultism?

Det ordnas då och då mässor och evenemang där man spelar traditionell Black Mass-musik. För något år sedan anordnas en i Västerås, där musiker från hela Europa spelade musik för en hänförd skara människor som exalterat dansade. Mässan var en fortsättning på den festival som genomfördes i Trondheim i Norge, Nidrosian. Det har varit handplockade band som fått framföra sin musik. De har alla haft gemensamt att de haft en andlig övertygelse. Det var två magiska dagar fylld med Black Mass-budskap.

Medeltiden

Under medeltiden så har man återfunnit skrifter som påvisat att katolska kyrkan gjorde narr av Black Mass. De skapade och spelade upp parodier. Narrfesten är ett exempel på parodi som utspelade sig. Senmedeltiden engagerade sig med parodier på Black Mass var de Europeiska häxjakterna som pågick. Som bekant ansågs häxorna vara djävulens agenter som försökte vända på den kristna mässan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

MagTone