Musikproduktion inom den kristna genren

Är du kristen och drömmer om en vardag med musiken som levebröd? Vägen till framgång är som känt sällan rak, men lever drömmen kan den bli verklighet. Kristen musik är bred i sin karaktär och öppnar upp för många musikstilar. Man kan förmedla det kristna budskapet via allt från glammig rock eller trallvänlig pop till mjuk country.

I den här artikeln kan du läsa lite mer om saker du kan göra för att göra verklighet av din artistdröm. Ta del av praktiska tips som kan hjälpa dig att nå ut till en bredare massa med din musik.

Kristen musik

Kristendomen är idag världens största religion och när det gäller den kristna musiken spänner den över många områden. Inom den kristna musiken återfinns flera stora artister som även haft framgång inom den traditionella musikvärlden. I Sverige har vi Carola som menar att hennes kristna tro är det mest naturliga för henne. Vid sidan av hits som ”Främling”, ”Fångad av en stormvind” och ”I Evighet” har Carola också skapat musik med det kristna budskapet som ledord.

Idag är förutsättningarna för dig som vill producera egen musik betydligt bättre än för 30 år sen då Carola blev känd i Melodifestivalen. Antalet produktionsbolag i Stockholm är idag många och förutsättningarna är goda att med enkla medel göra musik på riktigt. Vid sidan av musikproduktionen kan du också producera annat material som parallellt gynnar din karriär såsom olika typer av filmmaterial till sociala medier eller reklamproduktion med syftet att sprida ditt budskap som kristen artist.

Om vi ser till den kristna musikscenen på andra sidan Atlanten, i USA, är Carrie Underwood en känd artist. Hon vann Idol 2005 och har efter det haft framgång inom den amerikanska musikvärlden. Hennes musikstil är en intressant blandning modern pop och rockiga tongångar. Det sistnämnda är Underwoods personliga favoritmusik och hon har bland annat framfört Guns ’n Roses låtar vid flertalet tillfällen.

Att jobba med musik inom den kristna musikvärlden är med andra ord flexibelt och mångsidigt. Oavsett vilken stilgenre din musik kan kategoriseras under finns chansen att leva på din musik.

Gör dig sedd

Ett stående tips till dig som vill göra verklighet av dina musikdrömmar är att exponera din musik och ditt budskap i olika kanaler. När du har hittat en produktionsbolag som kan hjälpa dig i ditt skapande är det hög tid att göra dig sedd. Det vill säga; att lägga upp bilder och information på sociala medier, presentera dig för branschaktörer och skapa ett intresse kring ditt namn. I Sverige finns det kristna musikfestivaler runt om i landet. Kontakta arrangörerna för att ta reda på vad som krävs för att få uppträda.

Det gynnar dig att skapa ett stort nätverk inom den kristna musikbranschen. Goda kontakter både inom artisteri, produktion och kyrkans värld är viktiga. Situationer kommer att uppstå där ett brett kontaktnät kan vara nyckeln till framgång. Med det sagt är dock din egen passion, vilja samt musiktalang grundbultarna till att bli en etablerad kristen musiker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

MagTone