Musiken i religionen

 

Musik har alltid varit viktigt för människan. Musiken har inspirerat och ofta hämtats från naturens läten. I tidernas begynnelse så hade man bara naturen att ta till när man ville bygga sig instrument som gav ifrån sig ljud. Olika typer av rytmer har påverkat folk av olika slag under olika omständigheter. Lika länge som musiken funnits har människan tillbett olika gudar under olika tider och olika religioner. Musik och religion går hand i hand och hör ihop som ett gift gammalt par. Där det finns musik finns det religion eller man kan vända på det också och säga där det finns religion finns det musik.

Musiken är olika framträdande

Man kan säga vilken religion du tillhör genom att lyssna på din musik eller den musik som spelas i din kyrka. Den speglar en del av oss och påverkar oss djupt , den besitter något trolldomsliknande över sig när det spelar och en hel församling går in i trans.

Musiken berör

Musiken berör på djupet och kan frammana en känsla, om du är glad spelas musiken i dur och är du ledsen spelas den i moll. Arosia Black Mass-musik är inget undantag. Det är en religiös form där man dyrkar de mörka krafterna. Musiken som spelas är ofta tung och dyster och har en tung mystik runt sig.


Tron och konsten

Precis som musik har något gemensamt med alla som finns i samfundet har konsten i form av Old Gold Jewelrysmycken även en del i de olika religionerna. Olika smycken visar vilken tro du tillhör. Många använder sig av sitt gamla guld från byrålådan för att göra ett vackert smycke som visar vilken tro de tillber och tror på. Men det är ju egentligen ingen dum idé att sälja guld som man kanske inte annars använder för att skapa något som du vet att du kommer använda dig utav. Genom att sälja ditt guld kan du också finansiera din resa till något tempel eller annat inom din tro som du alltid önskat besöka. En bra idé innan du åker är att läsa på mer om tro och religion genom tiderna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

MagTone